Nagradna igra 2021

Preuzmite Pravila nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2021

„Uzmi račun i pobedi“ je nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u cilju u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, jer jedino tada mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze iz kojih se finansiraju zdravstvo, školstvo i druge javne usluge, što je u vreme pandemije važnije nego ikad.

Nagradna igra biće organizovana u dva kruga - prvi krug od 15. maja do 25. juna 2021. i drugi krug tokom jeseni. Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije od 8. aprila 2021, određeno je da svi punoletni građani naše zemlje od 15. aprila mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom (slipove) kako bi učestvovali u prvom krugu nagradne igre.

Kriterijumi nagradne igre slični kao i u prethodnim izdanjima. U kovertu je potrebno spakovati 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (ne treba ih mešati u istoj koverti) pojedinačne vrednosti od najmanje 100 dinara, ne starijih od 1. aprila 2021. Mogu su se koristiti koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče. Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani treba kao adresu napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2021. Na poleđini pošiljke (strana na kojoj se koverta otvara) treba čitko upisati ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon. Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se Pošta Srbije.

Ukupni nagradni fond obuhvata 60 automobila i 16 stanova u Beogradu. U prvom krugu biće organizovano šest javnih izvlačenja nagrada na RTS-u, a prvo izvlačenje zakazano je za 15. maj. Organizacija nagradne igre jedna je od aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije, imajući u vidu pozitivna iskustava iz prethodnih godina. 

Pozivaju se građani da prilikom učestvovanja u nagradnoj igri vode računa o svom zdravlju i poštuju sve epidemiološke mere, da koverte pripreme kod kuće i da ih ubace u najbliže poštansko sanduče bez zadržavanja i čekanja u redu. Dodatni način da se zaštite, ali i da dupliraju svoje šanse za dobitak, je da plaćaju bezgotovinski kad god je to moguće jer tako izbegavaju direktan kontakt s prodavcem i novčanicama.

Najnovije informacije o nagradnoj igri biće objavljivane na sajtu www.uzmiracun.rs, a građanima je na raspolaganju i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs za sva dodatna pitanja i podršku.

Prijavite sivu ekonomiju!

Nepravilnosti u vezi sa izdavanjem fiskalnih računa možete prijaviti Poreskoj upravi telefonom na broj 011/361 99 00 ili putem portala www.poreskialarm.rs. Dodatno, tokom pandemije korona virusa Vlada Srbije je odgovorila i na potrebe građana da na jednostavan način prijave i druge oblike sive ekonomije te je u saradnji s NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) otvoren jedinstveni Kontakt centar republičkih inspekcija na broju 011/ 6350-322, putem online formulara ili uz pomoć ChatBot aplikacije na sajtu www.inspektor.gov.rs