Pravila - Uzmi račun i pobedi 2018

Preuzmite:

Zbog velikog uspeha prvog ciklusa nagradne igre Uzmi račun i pobedi, realizovanom u prvom kvartalu 2017, u kojem je učestvovalo gotovo 40 odsto građana i poslato više od 85 miliona računa i slipova, Vlada Srbije odlučila je da zajedno sa NALED-om organizuje novi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Nagradna igra se realizuje kao deo šire medijsko-edukativne kampanje u okviru proglašenja 2018. za Godinu borbe protiv sive ekonomije i jedna je od ključnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Cilj je podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskog plaćanja kao instrumenta suzbijanja sive ekonomije, jačanje poreske kulture i motivacije građana i privrede za poštovanje propisa.

Vreme trajanja i uslovi za učešće

Novi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. organizuje se kroz dva kruga u trajanju od po mesec dana (mart/april). Prvi krug traje od 3. do 31. marta 2018. godine.

Pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe i pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom (''slipova''), minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 01. januara 2018. godine.

Pravo učešća nemaju lica zaposlena kod Priređivača, u Kabinetu predsednika Vlade i Generalnom sekretarijatu Vlade, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, Pošti Srbije, Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Slanje računa i slipova

Slanje koverata počelo je 1. februara 2018. Fiskalni računi i slipovi pakuju se odvojeno (ne smeju se mešati) u bilo koju kovertu. Poštarina je besplatna i broj koverata koji jedan učesnik može da pošalje nije ograničen. Koverte se mogu predati na šalterima svih filijala Pošte Srbije ili ubaciti u poštansko sanduče, odakle će ih Pošta Srbije dostaviti priređivaču.

Koverte za nagradnu igru treba da budu popunjene u skladu sa kriterijumima nagradne igre:

    • Na prednjoj strani koverte treba upisati „UZMI RAČUN I POBEDI 2018“
    • Na poleđini koverte treba čitkim slovima upisati lične podatke učesnika i to: ime, prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnih dokumenata i kontakt telefon

Javna izvlačenja nagrada

Propozicijama su predviđena četiri javna izvlačenja dobitnika nagrada u prvom krugu, uživo na programu Radio-televizije Srbije od 17:30 časova i to 3, 10, 17. i 24. marta 2018. godine. Koverte koje ne budu izvučene u nekom od izvlačenja u prvom krugu, imaju pravo da učestvuju u izvlačenjima drugog kruga nagradne igre.

Nagradni fond

Pored mnogobrojnih robnih nagrada u novom ciklusu nagradne igre biće podeljeno ukupno 11 stanova i 100 automobila. Nagradni fond za prvi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ iznosi 117,354,318.01 dinara sa uračunatim PDV-om. Glavne nagrade u prvom krugu čine četiri stana u Beogradu i jedan u Novom Sadu, 50 automobila Fiat 500L marke Pop Star, a u nagradnom fondu nalaze se i vaučeri za kupovinu u prodajnim objektima Forma Ideale, Gorenja, Tehnomanije, Gomexa i DIS-a, pojedinačne vrednosti od 60.000 i 120.000 dinara. Stanovi su po strukturi trosobni i dovosobni i to trosoban u Novom Beogradu u naselju dr Ivan Ribar, dvosoban u izgradnji u Beogradu na lokaciji Zemunske kapije, dva dvosobna u naselju Braće Jerković – Padina u Beogradu i dvoiposoban-dupleks u Novom Sadu.

Način objavljivanja rezultata i preuzimanje nagrada

Spisak dobitnika nagrada biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ u roku od pet dana od dana svakog izvlačenja i na internet stranici nagradne igre www.uzmiracun.rs.

Priređivač se obavezuje da dobitnicima stanova i automobila uruči uputstvo o preuzimanju nagrade i potvrdu o dobitku u roku od 30 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu ''Politika”.

Dobitnik stana i automobila je dužan da se u roku od 30 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu Politika javi Priređivaču, ul. Nemanjina 22-26, Beograd i preuzme potvrdu o dobitku, te da u roku od 60 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu „Politika“ preuzme nagradu u skladu sa uputstvom dobijenim od strane Priređivača. Momentom preuzimanja nagrade od strane dobitnika smatraće se da je Priređivač u potpunosti ispunio obaveze prema dobitniku predviđene Zakonom o igrama na sreću i pravilima ove nagradne igre.

Vaučere za kupovinu Priređivač će uručiti dobitnicima preko kurirskog servisa Pošte Srbije express u roku od 60 dana od dana ovjavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu Politika. Uručenje nagrada vršiće se lično dobitniku uz prethodno potpisanu potvrdu o prijemu nagrade.

Takmičenje opština i gradova

Tokom trajanja dva kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018, paralelno će teći takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

Kako bi svi imali podjednaku šansu da pobede, opštine i gradovi su podeljeni prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe - male, srednje i velike.

Svaka od takmičarskih grupa imaće po tri pobednika, a ukupno 9 najboljih u celom takmičenju biće nagrađeno sa po 23.000 evra. Sredstva moraju biti namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja – o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština. Lokalne samouprave koje budu prvoplasirane u svojoj takmičarskoj grupi biće nagrađene i WiFi zonom besplatnog interneta. Rang lista u svakoj od grupa praviće se na osnovu broja poslatih koverata po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći (odnos između prosečne zarade u toj lokalnoj samoupravi i prosečne zarade na republičkom nivou).

Takmičenje organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije

Organizatori i partneri nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Priređivač nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. je Vlada Republike Srbije i organizuje se pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju. Partneri u realizaciji nagradne igre su Ministarstvo finansija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije, Poreska uprava i Pošta Srbije.