12.12.2020.

Branislav Stolić treći dobitnik stana u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

Branislav Stolić treći dobitnik stana u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

Iz bazena sa 4,66 miliona koverata, naš poznati glumac Luka Raco večeras je izvukao nove dobitnike pet automobila i jednog stana u Beogradu.

Glavna nagrada, stan u beogradskom naselju Zemunske kapije otišla je Branislavu Stoliću iz Beograda, dok su dobitnici automobila ovog puta bili Slavica Obradović iz Žabara, Uroš Mirković iz Pančeva, Nada Živkov iz Tovariševa, Jovan Ivanišević iz Zrenjanina i Gordana Nedeljković iz Odžaka.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović rekla je da su rezultati nagradne igre, kao mere predviđene Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije, nadmašili sva očekivanja.

Program, koji je 2015. usvojila Vlada na inicijativu NALED-a, predstavlja spoj represivnih i stimulativnih mera usmerenih na unapređenje rada inspekcija i Poreske uprave, uvođenje podsticajnih mera za legalno zapošljavanje, smanjenje administrativnog i parafiskalnog opterećenja i jačanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije. Do sada je sprovedeno 50% mera i aktivnosti, kao što su uvođenje pojednostavljene prijave sezonskih radnika u poljoprivredi i reforma paušalnog oporezivanja.

- Naš prioritet je da se donese novi Nacionalni program, u kome će se napraviti poseban osvrt na poslovanje u kovid uslovima i osmisliti mere koje će pomoći odgovornoj privredi da sačuva radna mesta i servisira svoje obaveze prema državi. To je i prilika i da se dovrši rad na reformama koje je država već pokrenula, kao što su uvođenje eFaktura, proširenje sistema za sezonske radnike na druge delatnosti, smanjenje parafiskalnih nameta i uvođenje digitalne fiskalizacije, što bi značilo da se sledećeg puta igramo elektronski – rekla je Jovanović.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" koja se organizuje po treći put, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. septembra 2020. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Sve koverte koje nisu izvučene ostaju u igri do kraja takmičenja, a komisija zadržava pravo da, nakon svakog izvlačenja, naknadno proveri da li su dobitnici ispunili uslove za uručenje nagrade.