29.05.2021.

Dobitnica stana u trećem izvlačenju Vera Palušek

Dobitnica stana u trećem izvlačenju Vera Palušek

U trećem izvlačenju novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021", dodeljeno je pet automobila "fijat 500L" i dvosoban stan u beogradskom naselju Zemunske kapije. Najvredniju nagradu, stan dobila je Vera Palušek iz Bačke Topole.

Srećne dobitnike nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021", iz bazena u studiju Radio-televizije Srbije među 2.664.130 koverata izvukao je glumac Đorđe Stojković.
Dobitnici automobila "fijat 500L" dobili su Javnaš Andriš - Boljevac, Milena Popović - Boljevci na Ibru, Luka Petkovski - Šabac, Aleksandar Vasović - Kragujevac i Goran Jovanović - Beograd.

Direktor odeljenja za preduzetništvo i investicije u NALED-u Dušan Vasiljević, koji je bio gost u studiju RTS-a, istakao je da u borbi protiv sive ekonomije uvek najbolje rezultate daje kombinacija stimulativnih i represivnih mera. Stimulativne obezbeđuju da privrednici mogu da posluju legalno, a represivne da oni koji pokušavaju da prevare sistem budu kažnjeni i da se smanji njihova motivacija da posluju u sivim tokovima.

- Kako bismo podstakli preduzetništvo, radimo na jačanju kapaciteta inspekcija, da budu bolje opremljeni, koordinirani i da ih ima više. Što se tiče stimulacije, u ovom trenutku u okviru StarTech programa, koji sprovodi NALED, uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris, imamo jedan otvoren poziv za dodelu milion dolara bespovratnih sredstava za naše privrednike koji imaju neku inovaciju ili digitalnu transformaciju koju žele da implementiraju u svom poslovanju. Poziv je otvoren do 4. juna i ovim putem pozivam sve zainteresovane da se prijave – rekao je Vasiljević.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Republike Srbije, a podršku pruža NALED, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. godine, sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara. Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.
Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati "Uzmi račun i pobedi 2021". Pravo učešća imaju svi punoletni građani Republike Srbije.

Nagradni fond ove godine je u mnogome veći nego prošle s obzirom na to da u dva kruga, prolećnom i jesenjem, građane koji budu slali račune i slipove očekuje čak 16 stanova u Beogradu - 14 stanova u naselju Zemunske kapije i dva stana u Beogradu na vodi kao i 60 automobila "fijat 500L".

Građanima će praktično tokom cele godine biti omogućeno slanje računa i slipova u kovertama, i sve pošiljke poslate od aprila biće u konkurenciji za svako izvlačenje sve do kraja drugog kruga na jesen.