15.12.2020.

Izabrani finalisti poreske debate „Štap ili šargarepa“

Predstavnici DEKOF i Kafetima, odlukom stručnog žirija, proglašeni su za dva najbolje plasirana tima u poreskoj debati Štap ili Šargarepa. Nagrada publike, otišla je studentima Novosadskog univerziteta, Jovici Pejčiću i Nikoli Končareviću, koji su se javnosti predstavili kao Dream Team.

Da li su za odgovorniji odnos građana i privrede prema plaćanju poreza efikasnije podsticajne ili represivne mere, žiri će odlučiti u ponedeljak, 21. decembra, kada će se u hotelu Metropol održati finalna debata.

DEKOF tim, koji čine studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ilija Dragić i Dragan Dživdžanović zastupaće stimulativne mere, dok će Kafe tim, odnosno Danilo Miletić i Ivana Podgorica, ispred Pravnog fakulteta u Beogradu, stati u odbranu represivnih metoda.

Svi finalisti će dobiti tablete, a pobednike očekuje i plaćena stručna praksa u KPMG-u i NALED-u. Tim sa najviše glasova publike putem Facebook platforme, dobio je kao nagradu gejmerske slušalice.

Debatno takmičenje je organizovano uz podršku kompanije KPMG i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ u okviru zajedničkog projekta “Podrška Vladi Srbije u borbi protiv sive ekonomije 2018–2020”, sa ciljem jačanje svesti o važnosti plaćanja poreza i poreske kulture kod mladih, u skladu sa Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.